fastener producer

Telephelyfejlesztés

DAOP-1.1.1/E-10-2010-0026

Az ELCOMETAL Fémfeldolgozó Kft. a 61.055.077 forint uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson a Dél-alföldi Operatív Program keretén belül. A 122.110.155 forint összköltségvetésű beruházásból egy új, modern csavargyártó üzem építése valósul meg Szegeden.

Az ELCOMETAL Kft. 1990 óta foglalkozik fémfeldolgozással és kötőelem gyártással. Az elmúlt 20 év alatt hazánkban és Európában is ismertté és elismertté vált.

A vállalkozás küldetésének tekinti, hogy a termelési tevékenységük dinamikus növelésével képes legyen kielégíteni az egyre bővülő piaci igényeket – a hazai és külföldi piacokon való további terjeszkedéssel – és a növekvő minőségi elvárásokat.

Az Elcometal Kft. a Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a cég főtevékenységét hatékonyan kiszolgáló, korszerű, regionális jelentőségű, 1505 m2 alapterületű gyártó üzemcsarnokot kíván felépíteni.

Az új könnyűszerkezetes csavargyártó üzem ad helyet a csavar- és anyagyártó gépeknek, hidegalakítású gyártási technológiához tartozó komplett berendezéseknek. Ezen felül a gyártáshoz szorosan kapcsolódó minőségügyi ellenőrző labor, hőkezelő, menetformázó helységek kerülnek kialakításra valamint irodahelységek. Az üzemcsarnok működéséhez szükséges elektromos áram, víz-, gáz-, fűtési- és technológiai levegőrendszer kialakítása is megvalósul. A projekt várható befejezése 2012.07.31.

A beruházással a vállalkozás 12 új munkahelyet teremt, mellyel hozzájárul a régió foglalkoztatottságának javításához.